Stand van zaken

Groen licht voor De Groene Morgen

Gemeente Overbetuwe heeft gezegd dat zij achter de plannen van DWO staat en graag wil dat dat ons initiatief voortgang vindt.

Wij doen nu een haalbaarheidsonderzoek, dat wil zeggen dat we de plannen concreter uitwerken en laten doorrekenen.

Nu het zo concreet wordt, zijn we ook op zoek naar mensen die onze vereniging komen versterken, mee willen organiseren en ook bij De Groene Morgen willen komen wonen.

 

Wandeling door de schil

op donderdagavond 14 juni vond er een wandeling door de schil van zetten plaats voor belangstellenden en betrokken partijen.

Marc Jansen van Woonstichting Valburg gaf een toelichting hoe de toekomstige wijk eruit gaat zien, met een aantal vrije kavels, CPO senioren en De Groene Morgen. Hessel Kielstra (senioren) en Johan van de Kant (DWO) lichtten hun projecten toe.

De woonstichting had het terrein zo laten maaien dat je kon zien waar bebouwing gaat komen (daar was het gras niet gemaaid). De gemaaide stukken blijven open.

Wethouder Jan van Baal spoorde ons aan om door te gaan en concreet te worden. De gemeente staat achter de plannen.

 

2017

Afgelopen herfst heeft Woonstichting Valburg een stedenbouwkundig ontwerp laten maken van het terrein aan de Veldstraat met een impressie hoe het eruit zou kunnen komen te zien.

Op dinsdagavond 5 september heeft onze voorzitter Johan van de Kant ons plan gepresenteerd tijdens het spreekuur van de gemeenteraad.

Het college is voornemens om de komende maand te beslissen welke infrastructurele projecten  in de gemeente Overbetuwe doorgang kunnen krijgen.

Hier valt dan ook de beslissing of De Groene Morgen door mag naar de volgende ronde, namelijk de bestemmingsplan procedure.

 Klik hier voor het ontwerp

 

Grasdaken

Grasdaken

The_Smith_House_VS

The_Smith_House_VS

Schetssessie

Schetssessie

Spiral_House_Ierland

Spiral_House_Ierland